Картофена салата с ряпа , репички и краставица
за 4 порции, 30 мин
Кухня
09:23 - 24 Септември 2022
4475
Продукти
600 г картофи
200 г бяла или друга ряпа
150 г репички
1 краставица
120 мл течна готварска сметана
6 с.л. заквасена сметана
1 ч.л. горчица
1 ч.л. настърган хрян - може готов от бурканче
сол и черен пипер
1 ч.л. лимонов сок
3 с.л. наситнен копър
Приготвяне
Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на пръчици.
Обелената ряпа се нарязва на тънки ивици или се настъргва едро.
Репичките се нарязват на тънки филийки.
Краставицата се разполовява и се нарязва на тънки полукръгчета.
Разбърква се течната сметана със заквасената сметана, горчицата, хряна, сол, черен пипер и лимоновия сок.
Смесват се картофите, краставицата, ряпата, репичките и копърът. Залива се с дресинга.
Вместо течна сметана може да се добави кисело мляко към заквасената сметана.