Картофена салата с ряпа , репички и краставица

за 4 порции, 30 мин

Кухня
09:23 - 24 Септември 2022
4475
Картофена салата с ряпа, репички и краставица

Продукти

600 г картофи

200 г бяла или друга ряпа

150 г репички

1 краставица

120 мл течна готварска сметана

6 с.л. заквасена сметана

1 ч.л. горчица

1 ч.л. настърган хрян - може готов от бурканче

сол и черен пипер

1 ч.л. лимонов сок

3 с.л. наситнен копър

 

Приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на пръчици.

Обелената ряпа се нарязва на тънки ивици или се настъргва едро.

Репичките се нарязват на тънки филийки.

Краставицата се разполовява и се нарязва на тънки полукръгчета.

Разбърква се течната сметана със заквасената сметана, горчицата, хряна, сол, черен пипер и лимоновия сок.

Смесват се картофите, краставицата, ряпата, репичките и копърът. Залива се с дресинга.

Вместо течна сметана може да се добави кисело мляко към заквасената сметана.