Картофена супа със спанак
за 2 порции, 35 мин
Кухня
10:52 - 21 Октомври 2020
3093
Продукти
500 г картофи
150 г спанак
1 глава лук
1-2 моркова
2 с.л. зехтин или олио
1 с.л. масло
800 мл зеленчуков бульон
½ ч.л. червен пипер
2 филии хляб
сол, черен пипер и индийско орехче
Приготвяне
Обелените картофи и моркови се нарязват на кубчета. Обеленият лукът се наситнява.
Всичко се запържва в загретия зехтин или олио 2-3 мин. и се посолява.
Залива се с бульона, кипва и се готви на тих огън докато поомекнат зеленчуците.
Прибавят се нарязаните на едро или цели листа спанак и къкри още 2-3 мин.
Поръсва се с черен пипер и индийско орехче.
Гарнира се с крутони от хляба, запържени в маслото и овкусени с червения пипер.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.