Картофена тортиля с чушки и тиквички

за 2 порции, 20 мин

Кухня
07:25 - 02 Август 2021
4956
Картофена тортиля с чушки и тиквички

Продукти

1 голяма тиквичка - около 300 г

1 червена и 1 жълта или зелена чушка – по около 150 г

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 голям картоф - около 125 г

4 клонки мащерка

4 яйца

2 с.л. прясно мляко

4 с.л. газирана вода

сол и черен пипер на вкус

1 с.л. зехтин или олио

 

Приготвяне

Тиквичката се разполовява напречно, после надлъжно и се нарязва на ленти. Чушките се разполовяват надлъжно, почистват се от семето и се нарязват на тънки ивици.

Обеленият лук се нарязва на тънки пръстени. Обеленият чесън се счуква. Обелените картофи се нарязват на много тънко с белачка.

Яйцата се разбиват и се смесват с ¾ от листенцата мащерка, прясното мляко, газираната вода, сол и черен пипер.

Зехтинът или олиото се загрява и се запържват заедно тъквичката, чушките, лукът и картофите на средна температура 4-5 мин. Добавя се чесънът и се пържи още малко.

Залива се с яйчената смес и се оставя леко да се стегне на слаб огън. Поръсва се с останалите листенца мащерка.

По същия начин тортилята се приготвя и с други зеленчуци.