Картофена тортиля с чушки и тиквички
за 2 порции, 20 мин
Продукти
1 голяма тиквичка - около 300 г
1 червена и 1 жълта или зелена чушка – по около 150 г
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 голям картоф - около 125 г
4 клонки мащерка
4 яйца
2 с.л. прясно мляко
4 с.л. газирана вода
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. зехтин или олио
Приготвяне
Тиквичката се разполовява напречно, после надлъжно и се нарязва на ленти. Чушките се разполовяват надлъжно, почистват се от семето и се нарязват на тънки ивици.
Обеленият лук се нарязва на тънки пръстени. Обеленият чесън се счуква. Обелените картофи се нарязват на много тънко с белачка.
Яйцата се разбиват и се смесват с ¾ от листенцата мащерка, прясното мляко, газираната вода, сол и черен пипер.
Зехтинът или олиото се загрява и се запържват заедно тъквичката, чушките, лукът и картофите на средна температура 4-5 мин. Добавя се чесънът и се пържи още малко.
Залива се с яйчената смес и се оставя леко да се стегне на слаб огън. Поръсва се с останалите листенца мащерка.
По същия начин тортилята се приготвя и с други зеленчуци.