КЪРВАВА ТРАДИЦИЯ: В Япония откриха ловния сезон за делфини (СНИМКИ +18)

Новини
21:01 - 16 Септември 2019
8451
КЪРВАВА ТРАДИЦИЯ: В Япония откриха ловния сезон за делфини (СНИМКИ +18)

Кървавата традиция в Япония продължава - ловният сезон за делфини беше открит в началото на септември и ще продължи шест месеца.

Дивите делфини биват изтиквани в плитчините, паникьосани и объркани, където започва поговолното им избиване. Тези, които останат живи при атаките, биват продавани на делфинариуми по целия свят, за да прекарат остатъка от живота си в басейни, правещи номера пред публика.

Това е реалността при ежегодния лов на делфини, който бе открит в началото на месеца в крайбрежния град Таиджи.

Ловът е напълно легален и продължава шест месеца. Японската рибна агенция дава разрешение на рибарите да избият около 16000 делфини всяка година.

Риболовците знаят точно къде да открият дивите делфини. Те започват от дълбоките води, където бозайниците мигрират. Касапите ги примамват в плитките води с помощта на звукови устройства, които ги объркват. Рибарите обясняват, че тези устройства създават звукови стени под водата, и делфините се оказват в капан между тези стени и брега. В опита да се спасят от звуците бозайниците, които могат да разпознаят себе си в огледалото, имат чувство за социална принадлежност и общуват помежду си, започват да плуват в грешната посока – към брега.

Така попадат в мрежите и рибарите, които ги очакват, за да започне клането. За целта се използват големи брадви, метални лостове и куки.