Кебапчета под зеленчуци с хрупкава коричка
за 4 порции, 65 мин
Продукти
1 кг готови сурови кебапчета
3 чушки различен цвят
2 тиквички
200 мл прясно мляко
200 мл течна готварска сметана или още прясно мляко
1 с.л. брашно или 1 и 1/2 с.л., ако се използва само првсно мляко
1 с.л. доматено пюре
сол, черен пипер и червен пипер
250 г жълто сирене по избор - може кашкавал
малко зехтин или олио
Приготвяне
Кебапчетата се подреждат в тавичка и се изпичат в загрята умерена фурна.
Чушките и тиквичките се нарязват на парченца и се запържват в зехтина или олиото около 5 мин.
Брашното се разбърква с течната сметана и прясното мляко и се добавя към зеленчуците.
Подправя се с доматеното пюре, червения пипер, сол и черен пипер. Оставя се да къкри до готовност на зеленчуците – да останат леко хрупкави.
Изсипва се върху изпечените кебапчетата.
Поръсва се с настъргания кашкавал и се запича още малко до златисто кафява коричка.