Кей-поп изпълнител получи шестгодишна присъда за изнасилване

Джун Джон-йон разпространявал секс видеа без знанието на неговите партньорки

Новини
15:24 - 29 Ноември 2019
1815
Кей-поп изпълнител получи шестгодишна присъда за изнасилване

Кей-поп изпълнителят Джун Джон-йон бе осъден на шест години затвор за участие в групово изнасилване и разпространение на сексуални видеа, без знанието на неговите сексуални партньорки, предаде Франс прес.

Джон-йон и бившият член на момчешката банда "Еф Ти Айлънд" Чое Джон-хон бяха признати за виновни в групово изнасилване на две жени два пъти през 2016 г.

Тридесетгодишният Джон-йон получи също присъда, защото заснел видеа на сексуалните си контакти без знанието на партньорките си. Сред адресатите на видеата е мега звездата на кей-поп музиката Сеунгри, певеца от момчешката банда "Бигбанг". Двадесет и осем годишният Сеунгри е обвинен в незаконни залагания в чужбина. Той е замесен също в сексуален скандал, свързан с проституция.

"Джон-йон получава шестгодишна присъда, а 29-годишният Джон-хон - петгодишна", постанови съд в Сеул. Те са извършили групово изнасилване, като жертвите им са били пияни или неспособни да се противопоставят. Двамата твърдяха, че са правили секс по взаимно съгласие с партньорките си.