Кеворк жили: За властта сме безпросветна тълпа

Ексклузивно
22:54 - 27 Декември 2019
10813
Кеворк жили: За властта сме безпросветна тълпа

Телевизиите полагат трогателни грижи около временните бягства за всеки празник.
Тържествено ги наричат „Голямото отпътуване“ и „Голямото завръщане“ – сякаш става дума за похода на Наполеон в Русия.

Съветват ни какво да правим и какво да не правим – и вероятно за следващия празник ще включат в репертоара си и призив да следваме примера на евродепутата Джамбазки.
Знаете неговата историйка: карал подпийнал – абсолютно ясен случай. Дори Караянчева ще се съгласи с това.

Обаче Властта не се предава лесно. Хващат Джамбазки край Самоков, дрегерът отчита прегрешението му – но той настоява да му вземат и кръвна проба. И къде - чак в София, във Военната болница - дотогава алкохолът в кръвта му със сигурност ще изфиряса в някаква степен.
Хитро, нали. Добър пример за „простолюдието“: хващат те в Пловдив, обаче ти искаш да ти вземат кръвна проба във Видин, откъдето е тъщата ти.

Сега тъщата на Джамбазки – Каракачанов, да го произведе поне в чин лейтенант – за проявена хитрост. И изобщо да не си мисли, че злепоставя по този начин и болницата.

Ей така се подхранва омразата на „простолюдието“ към Властниците – с тия кошаревски хитрости. Подобни неща наскърбяват разума на обикновените хора.

Ако бяхме само донейде като сърбите, примерно, никой повече нямаше да позволи да му правят проверка с дрегер – защото, поне от случая с Джамбазки, излезе, че полицията работи с нередовни дрегери. Вярвате ли го?

Заради интереса на един човек се злепоставя цялата пътна полиция. Достоверна е единствено кръвната проба, взета в болницата на военния министър, само тя е подходяща за неговия грешник.

Сърбите щяха да искат оттук-насетне Каракачанов лично да им взема проби – а пък президентът Радев да го произведе във фелдмаршал на фелдшерите.

Отвън погледнато, подобни истории ни представят като население от малоумници, което може да изтърпи всичко – каквото и да му подхвърлят.

Току-що по телевизията мина друго свидетелство, че ни смятат именно за такива.
В Царево близо триметров панел от базова станция на мобилен оператор се откъртил и паднал в двора на местния свещеник. Следват обясненията на мобилния оператор – нахално/малоумни – обаче името му е спестено.

Станцията била изградена съгласно най-съвременните строителни стандарти и при пълно спазване на съответните правила. Все едно, че панелът не е паднал и по някаква милост не е убил човек. Но той и десет души да беше убил, пак това щяха да дрънкат.
Понеже ни имат за нищо. И понеже знаят, че държавата гледа да им се хареса на тях/чуждите инвеститори – а не на собствените си хора.

В Царево се плашат и от вредните излъчвания на станцията. Гледайте си работата, навлеци – казват от анонимния оператор. – Станцията била между 45 и 100 пъти по-безопасна от станции в другите страни?!

Вярвате ли го? Пак не ни казват името на оператора - дори първата му буква.
Защото телевизиите са напълно зависими от рекламите на такива нахалници.

Какво е общото между двете истории? Пълното незачитане на обикновените хора.
Властниците ги смятат за някаква безпросветна тълпа - и безсрамно продават тази мръсотия и на чужденците. Как тогава да не им падат панелите.

А главният архитект на Царево навремето казал, че опасността е само в главите на местните жители. Така е: тревогите, а също и прозренията са винаги там – в главите на хората от Народа. Главите на властниците от всякакъв калибър са изпразнени от всичко – там единствено се вихрят победни ветрове. За такива глави не е измислен дрегер.

Върви някаква шега с държавата. И няма Дрегер за Българските Беди.

А ето и още какво се върти в главите на „простолюдието“ - едно от нещицата, за които то винаги се сеща първо. И тази година чуждестранните инвестиции са по-малко от сумата, която нашите емигранти са изпратили на родствениците си тук. И така някак те оцеляват.

Дали неусетно не сме се превърнали в държава-просяк, която разчита на тия дарения?
Тя не уважава хората си тук – и в същото време разчита на ония, които сама е прогонила. Бегълците са нейни донори.

Представете си обаче, какво ще се случи, ако един ден двата милиона бегълци бъдат прогонени обратно – и държавата се лиши от техните два милиарда лева. Тя направо ще се превърне в един погребален дом Българският Апокалипсис можете да го провидите по този начин.

Какво ще се случи след обратният марш на бегълците? Започва Ерата на Свиването/Самозатварянето. Гледай накъдето си искаш – но имай на ум, какво правят англичаните.

Забележка: Заглавието е на редакцията на Lupa.bg. Оригиналното на коментара, публикуван във фейсбук, е „Големият дрегер е фалшив”