КИЧ: Терзиев омаза подлез на Цариградско

Политика
17:24 - 08 Август 2024
3267
КИЧ: Терзиев омаза подлез на Цариградско

Общинският съветник Антон Хекимян алармира за поредния „спасен“ обект от кмета Васил Терзиев. Става дума за подлеза на Четвърти километър на Цариградско шосе в столицата.

Вместо ремонт, той е боядисан с кичозни и безвкусни цветове - цялата гама на дъгата,  от цикламен, през оранжево, сигнално жълто, до електриково зелено и електриково синьо. Входът на подлеза пък прилича повече на вход за бар или игрална зала – пълен цветови кич и безвкусица. Но най-големият резил от самодейната операция на кмета е, че оригиналните мраморни плочи, с които са облепени входа и стените на подлеза са омазани с боя. Тя дори не е покрита добре, а е разцапана и по пода. 

През май в свой пост Терзиев обяви, че столицата не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади, но с фалшивия ремонт е извършил поредното гетоизиране на София и то по най-грозния и вандалски начин. Няма яснота – колко струва това „бижу“ на промяната, кой е дал разрешение, има ли проект, каква е цената на тази  откровена простащина, пита Хекимян.