Кирил Добрев набеди МВР, че работи за ГЕРБ

Управляващите инструктират полицията по места да им съдействат за вота, твърди социалистът

Политика
16:13 - 22 Май 2019
5258
Кирил Добрев набеди МВР, че работи за ГЕРБ

След като премиерът Бойко Борисов предупреди, че БСП готви „Костинброд 2” преди изборите, червените отвърнаха на удара. На брифинг днес социалистът Кирил Добрев обясни, че управляващите използвали структурите си за политически натиск в последните 10 дни.

„Спомняте си Галиче и модела Ценко Чоков. Днес този модел се изпълнява от държавата. МВР, структурата, която трябва да гарантира честния избор, явно се индикира на една страна в изборния процес. Преди седмица в областните дирекции на Видим, Враца и Монтана е направена оперативка на всички шефове на Районни управления и им е дадена ясна задача какво и как трябва да работят в изборния процес.”, разкри Добрев.

По думите на касиера на БСП „МВР взима страна на една политическа сила в изборите, които предстоят на 26 май”.

Според него, всички били предупредени, че ако ГЕРБ не постигне изборна победа, ще бъдат разформировани на други места в страната. „Най-интересно за активността на МВР е, че докато 2 седмици издирват опасен престъпник, успяха да издирят наши общински председатели, наши членове в СИК и да ги задържат. Изписани са десетки предупредителни протоколи.”, разказа ВИП-социалистът.

Добрев обясни¸че по-интересни били устните инструктажи. „Инструктирани са дори и наши настоящи и бивши кметове, партийни председатели, които се предупреждават да не бъдат така активни в изборния ден.”, твърди социалистът.

„Министърът на вътрешния колко предупредителни протокола сте написали към активисти на ГЕРБ, към председатели на ГЕРБ? Може би е написан предупредителен протокол и на министър-председателя, който регламентирано и нерегламентирано от една седмица е иззел кампанията си в свои ръце?”, попита иронично Добрев.