Кирил Добрев: Оставката на кабинета е неизбежна

Социалистът е убеден, че БСП може да спечели следващите избори

Политика
11:05 - 20 Юни 2020
5096
Кирил Добрев: Оставката на кабинета е неизбежна

Изтеклите записи и снимки с Бойко Борисов са безпрецедентни. Имам чувството, че сме в Сицилия през 70-те години. Страхът от факта, че може да има служебен кабинет, вече не спасява премиера. Да ви кажа честно, тъжно ми е за него. Ако в началото хората му прощаваха пропуските, то днес оставката е неизбежна. 

Това коментира пред бтв Кирил Добрев от БСП, който е един от основните конкуренти на Корнелия Нинова за лидер на социалистите. 

Според Добрев оставката на кабинета в този момент е единственото, което може да спаси имиджа на страната.

Той сподели, че в момента "псуването към ГЕРБ е най-голямо от 10 години насам".

Критиките към ГЕРБ били големи, но не по-малки били и към БСП. 

“Вътрешнопартийните търкания се решават за миг в момента, в който имаме ясно определена цел и стартира изборният процес. Не ме притеснява кондицията на БСП в момента, в който стартира изборната кампания. Тогава всички започваме да работим заедно”, подчерта Добрев. 

Той е убеден, че може да консолидира и да обедини БСП, да използва потенциала й и партията да спечели следващите избори. 

"Разминаването ми с Нинова не е в целта, а в пътя за постигането й . Не приемам подхода на сегашния председател да воюва еднакво яростно както с ГЕРБ, така и с членове на БСП", посочи Кирил Добрев.