Кирил Добрев предрича трети мандат на Нинова и под 4% за БСП

Политика
11:08 - 20 Януари 2024
4097
Кирил Добрев предрича трети мандат на Нинова и под 4% за БСП

"Тази жена - Корнелия Нинова освен в политически батак, вкара БСП в тотална юридическа несъстоятелност.

Един трети мандат на Корнелия Нинова ще доведе БСП до под 4% на следващи избори. Това смята бившият депутат от парламентарната група на "БСП за България" Кирил Добрев. В студиото на Нова телевизия Кирил Добрев говори за Корнелия Нинова, без да я нарича по име, а с "тази жена".

"Тази жена" освен в политически батак, вкара партията и в юридическа несъстоятелност, обясни Добрев казуса, когато установил, че от БСП дори не са регистрирали и внесли документите в съда за актуалното административно състояние на партията. Така повече от година се оказва, че в ръководните органи присъства не само неговото име, но имената на Костадин Паскалев (вече коалиционен председател на "Левицата"), Жаблянов, Шаренкова и други изключени или напуснали. Кирил Добрев не се е отказал и в момента, в който бъде внесени документите, ще обжалва решенията за поредното си незаконно си изгонване от БСП и е сигурен, че ще спечели делото.

Посочи обаче, че с тези документи БСП се е явила на местните избори миналата година. Самите избори са пълен провал, въпреки отчетените успехи от Нинова. Посочи и цифри: през 2019 г. на местните избори за БСП са гласували 470 хиляди българи, а през 2023 г. - 250 хиляди. Подобна е равносметката и за броя на общинските съветници - 1020 съветници са излъчени от БСП на предишните избори, а на изминалите те са 670.

"В момента БСП се държи като партия джудже, присламчвайки се към независими кметове, същото прави и Стефан Янев, който е далеч под 4%", посочи Кирил Добрев.

По устав Корнелия Нинова може да бъде председател два мандата. Двата мандата на Нинова са минали и подчинената й комисия ще излезе с решение, че Нинова може да се кандидатира за три мандат начело на БСП, посочи той.

Според Кирил Добрев нужно е обединение в ляво, защото левите хора имат нужда от "собствена писта". Успешният модел за това е бил демонстриран в София с обединението за местните избори. Той горещо би подкрепил този модел на партньорство на левите да се издигне и на национално ниво.

Успешна е формулата с лицето на Ваня Григорова, а пък тя върнала идейния дебат. "Но тази жена не разбира какво говори Ваня", констатира Добрев.

Според Кирил Добрев една евентуална партия на президента Румен Радев може да промени всичко в ляво, но това не е процес за следващите месеци, тъй престоят европейските избори, а на Радев му трябват парламентарни избори.