Кирил Петков отговаря на Руди Гела: Проруските сили пищят (НА ЖИВО)

Никой няма да ни спре да реформираме службите, отсече лидерът на ПП

Политика
14:34 - 26 Май 2023
7166
Кирил Петков отговаря на Руди Гела: Проруските сили пищят (НА ЖИВО)

Съпредседателят на "Продължаваме промяната Кирил Петков отговори остро на досегашния си депутат Радостин Василев, който разпространи таен запис от заседанието на ПП в неделя срещу понеделник. 

"Наблюдаваме координация на проруските сили в България" - е кратката трактовка на Петков за случилото се.

"Никой не може да ни повлияе да реформираме службите и да създадем редовно правителство", каза Петков.

Ние не записваме нашите Национални съвети, увери експремиерът. Радостин Василев участваше във всичките форуми, това са записи за първи път. Ние трябва да изслушаме 5-те часа, за да видим дали има малки манипулации, обясни Петков.

Какво обещахте на Василев?, попитаха го журналистите. "Нищо не сме му обещавали, но ми е интересно какъв е бил разговорът на Василев с шефа на ДАНС в 10 вечерта.", отсече съпредседателят на ПП.

"Остава това, което ние сме заявили - ясната подкрепа за ротационния кабинет, коxто остава в целия срок, вярваме, че след този труден момент, това е единственото възможно решение, увери Петков. Трябва да се каже, че това не е коалиция", уточни той.

"Трябва да изслушам целия запис. Призовавам всеки да изслуша целия запис. Фактът, че при нашето гласуване групата беше почти разделена, показва колко е трудно е било и колко много ги мислим тези неща", уточни Петков.

На въпрос дали са готови да променят лица в кабинета, Петков лаконично отвърна: "Не". 

В момента акад. Денков говори с всички министри поотделно, съгласува ги с Мария Габриел. Има министри, които първоначално бяха поканени, но не можаха да приемат, защото не вярваха, че кабинетът ще се случи. Някои от тези потенциални министри сега казват, че са готови да участват в управлението.

Очаквайте подробности.