Кирил Петков с грозен лапсус: Ще бори не корупцията, а антикорупцията

Политика
13:00 - 19 Май 2022
5445
Кирил Петков с грозен лапсус: Ще бори не корупцията, а антикорупцията

"Голямата задача на правителството е да продължи битката с антикорупцията, която се е оказала по-голяма от очакваното". С такъв неприятен лапсус започна изказването си премиерът Кирил Петков пред бизнеса на закуската, организирана от Американската търговска камара у нас.

"Едни и същи хора са готови както да предадат националния си интерес и факта, че обществените ресурси трябва да бъдат използвани за обществени нужди. Голямата ни задача е да продължим битката с антикорупцията, защото тя се оказа по-голяма от националната битка", каза той, вместо да обещае борба с корупцията. 

Иначе Петков допълни, че в тази битка страните и организациите, в които членуват, трябва да работят заедно и ако не си подават ръка в трудни моменти, битката може да бъде загубена и "ако бъдем отцепени един по един на ниво Европа, на ниво САЩ-България, на ниво НАТО".

Премиерът добави, че освен с проблемите, пред които е изправен светът с доставките и цените на енергията, то трябва да се мисли и регионално, когато се търсят решения за сигурността в региона като се оптимизират общите енергийни системи.

Лапсуса можете да чуете тук, след 2:40 минута: