Киш с червено цвекло и синьо сирене

за 4 порции, 60 мин

Кухня
08:12 - 12 Октомври 2020
4914
Киш с червено цвекло и синьо сирене

Продукти

400 г брашно

300 г студено масло

800 г червено цвекло

5 яйца

250 мл течна готварска сметана или прясно мляко

150 г синьо сирене, червен пипер и сол на вкус

 

Приготвяне

Брашното, сол, маслото на малки парченца, 100-120 мл много студена вода се замесват с миксер или на ръка на гладко тесто. Оставя се завито във фолио в хладилника.

Цвеклото се обелва и се нарязва на полумесеци или кръгчета, слага се в тавичка, сипва се малко вода и се запича до омекване в загрята умерена фурна. Оставя се да изстине.

Разбиват се сметаната и яйцата и се подправят със сол и червен пипер.

Тестото се разстила на дъното на тавичка, като се прави и бордюр по стените. Подрежда се цвеклото и се залива с яйчената смес.

Поръсва се с натрошено синьо сирене. Пече се в загрята умерена фурна.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.