Китайче реже диня с карти

Кунг-фу учи момчето на необикновените му умения

Мистика
10:58 - 08 Септември 2019
2349
Китайче реже диня с карти

Китай е държавата с най-много училища за деца с развити духовни сетива. Сред тях има такива, които чуват с петите си или виждат с ушите си. И това е само незначителна част от техните способности. Едно по-малко странно момче от Поднебесната се превръща в звезда в световната мрежа напоследък заради умението си да реже диня с карти за игра.

11-годишният Ван Кая тренира кунг-фу от много малък и до такава степен овладява някои от техниките на това бойно изкуство, че днес вече превръща картите за игра в оръжие. Докато се въртяло около масата, на която баща му с приятели играели карти, Ван взел от земята една паднала карта и я метнал по близката възглавница. На детето му харесало и едва изчакал възрастните да приключат с играта. Започнал да мята карти по леглото с движения от кунг-фу.

Така за няколко години толкова усъвършенствал уменията си с карти, че ги превърнал в бойно оръжие. Сега е способен да разрязва диня и хляб с карти, както и разни други плодове, зеленчуци и дори твърди предмети. Бащата на Ван направил видео на сина си и така уменията на 11-годишния запален "изобретател" стават достояние на света. Заради способностите си Ван Кая е наречен Зеленчуковият нинджа.