Клошар убил приятел с тухла в главата

Новини
11:43 - 03 Юли 2020
1360
Клошар убил приятел с тухла в главата

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт в съда срещу 61-годишния Свилен М. за причиняване смъртта на Ерджан К. по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда. 

Жертвата и извършителят на престъплението живеели в къща на мъж, на когото помагали в отглеждането на животните му. Двамата съжителствали при скотски условия. За да преживяват, събирали вторични суровини от контейнерите за смет в Провадия и ги продавали. Със спечеленото от предадените отпадъци двамата мъже си купували алкохол. Разбирали се добре, като единственото неразбирателство помежду им бил отказът на Свилен да допуска в къщата жената на Ерджан. Подсъдимият обяснявал това със забрана на собственика на дома Милен, известен като Чарлито.
На 9 януари 2020 г. Свилен изпил доста алкохол в компанията на приятелката си и нейния брат. След това се прибрал в къщата и легнал да спи. Събудил го удар в лицето. Ерджан му нанасял удари, ритал го по гърба и главата и го питал защо не пуска в къщата жена му.
Свилен успял да се изправи, взел тухла четворка и посрещнал ударите на Ерджан с нея. След това го ударил с два силни и точни удара с ръба на тухлата в главата. Ерджан се свлякъл на земята, а подсъдимият напуснал помещението. Чул, че пострадалият хъркал учестено.
За стореното Свилен споделил с трима души. Един от тях подал сигнал на тел. 112. Ерджан бил отведен в болница, където въпреки лечението починал на 21 януари тази година.

Назначената тройна съдебномедицинска експертиза установила, че смъртта на Ерджан К. е настъпила след тежка черепно-мозъчна травма със счупване на черепния покрив и основа и кръвоизлив. Съдебнопсихиатричната експертиза на подсъдимия Свилен М. заключила, че той е разбирал какво прави и е можел да ръководи постъпките си, като извършеното от него било в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие. Делото срещу 61-годишния Свилен М. предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.