Кмет от Алабама се самоуби, след като разкриха, че е травестит

Бащата на три деца „Буба“ Копланд слагал роклите и перуките за „освобождаване от стреса“

Топ
09:06 - 05 Ноември 2023
2979
Кмет от Алабама се самоуби, след като разкриха, че е травестит

Кметът на градче в Алабама „Буба“ Копланд се застреля в петък, след като бе разкрит от десен блог като кросдрессър. Копланд, член на Републиканската партия и баптистки пастор в местна църква, беше кмет на Смитс Стейшън, Алабама от 2016 г., женен и баща на три деца. 

Според местния новинарски сайт AL.com, полицията е получила искане за проверка на социалните грижи на Копланд и го е открила да шофира край градчето Беула, което довело до преследване с ниска скорост в петък следобед. Когато Копланд спрял, той излязъл от колата и се застрелял в главата пред ченгетата.

На 1 ноември, два дни преди самоубийството на Копланд, базиран в Алабама десен блог, наречен „1819News“, разкри кмета като транссексуален, публикувайки множество негови снимки в женско облекло, с перуки и грим, направени в дома му. Използвайки псевдоним, Копланд е качвал снимки и е отговарял на други потребители в социалната мрежа Reddit по различно време през последната година. Копланд отричал да е трансджендър, но признавал, че се облича в женски дрехи като средство за „освобождаване от стреса“, наричайки го „хоби“ и „фантазия“. Съпругата му била наясно с тези му занимания.