Кметът на Перник иска общинският съвет да одобри заем от 5 655 400 лв

Парите са за ремонт на една от основните улици в квартал „Изток” и облагородяване на централния градски парк

Новини
13:25 - 16 Май 2023
2141
Кметът на Перник иска общинският съвет да одобри заем от 5 655 400 лв

Кметът на Перник Станислав Владимиров иска местният ОбС да разреши поемането на нов общински дълг в размер на 5 655 400 лв. Парите са необходими за ремонт на една от основните улици в квартал „Изток” и облагородяване на централния градски парк, включително изграждане на покрит тенис корт и спортно игрище.

Поради липсата на актуализиран бюджет община Перник изпитва финансови затруднения при изпълнението на дейности, свързани с нормалното ѝ функциониране, в т.ч. и финансирането на инвестиционни проекти, се казва във внесената от кмета  докладна в ОбС.

По-голямата част от исканите средства - 3 413 400 лв. са за рехабилитация на ул. „Благой Гебрев”. Планираният за ремонт участък е с дължина около 1740 м. Дейностите включват нова пътна и тротоарна настилка, нови бордюри, хоризонтална и вертикална маркировка, реконструкция на каналната мрежа, реконструкция и ново улично LED осветление, подрязване и засаждане на нови дървета.

Останалата част от парите са за изграждането на спортен комплекс за учебно-тренировъчни цели с преместваемо сезонно покритие в района на градския парк. Предвижда се също направа на паркинг, пешеходни алеи до спортното съоръжение, парково осветление и др.

Докладната ще бъде разгледана на предстоящата на 19 май сесия.