Кметът се хвали: Френският посланик идва в Плевен

Любопитно
15:24 - 10 Април 2023
1666
Кметът се хвали: Френският посланик идва в Плевен

Фирма "Малтери Суфле България" инвестира в строителство на нов завод за малц в Плевен. Началото на строителната дейност ще бъде поставено официално на 13 април от 11:00 часа, с участието на посланика на Франция в България Жоел Мейер, съобщиха за БТА от фирмата.

Всяка нова инвестиция, разширение на производство на съществуваща в Плевен и региона, ни радва, заяви кметът на Плевен Георг Спартански, помолен от БТА да коментира предстоящото събитие.

"Въпросът не е само в милионите, които ще бъдат вложени в общината, но това е знак за другите инвеститори. Когато един инвеститор разширява производството си, това доказва, че той прави добра бизнес оценка на мястото и региона", изтъкна плевенският кмет. Такива инвестиции са знакови - разширението на съществуващите показва едно отношение на инвеститора към икономическата среда, отбеляза Спартански.

"Знаково е, че френският посланик ще присъства на поставяне началото на новата инвестиция. С Негово превъзходителство Жоел Мейер ще имаме и работна среща в Общината след официалното откриване на строителството", допълни Георг Спартански. Плевенският кмет припомни, че Стъкларският завод в Плевен също готви разширение на досегашната си инвестиция.

"Вложиха първоначално над 100 милиона лева. Сега ще влагат още 100 милиона. Работят над 90 на сто с немски партньори. Намеренията им са сериозни за разкриване на няколкостотин нови работни места", подчерта кметът. Предстоящите строителни дейности са на улица "Вит" 9, бившата бирена фабрика, след Винзавода.