Кнедли от стар хляб на руло
за 3 порции, 45 мин
Продукти
8 големи филии стар хляб
6 стръка магданоз
1 глави лук
2 с.л. меко масло или зехтин
300 мл прясно мляко
2 яйца
3 с.л. галета
сол, черен пипер и индийско орехче
Приготвяне
Обеленият и наситнен лук се запържва в 1 с.л. разтопено масло или зехтин 1-2 мин.
Добавя се прясното мляко, само да се затопли леко, и се маха от котлона.
Прибавят се разбитите яйца, сол, черен пипер и индийско орехче, половината наситнен магданоз и хлябът на кубчета.
Всичко се омесва с ръце до сравнително гладко тесто и се оставя малко да отпочине.
Намазва се форма за кекс с останалото масло или зехтин и се поръсва с галетата.
Натъпква се хубаво хлебното тесто.
Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята умерена фурна до хрупкава коричка, като към края се маха фолиото.
Поръсва се с останалия магданоз.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.