Кнедли от стар хляб на руло

за 3 порции, 45 мин

Кухня
11:04 - 14 Ноември 2020
5302
Кнедли от стар хляб на руло

Продукти

8 големи филии стар хляб

6 стръка магданоз

1 глави лук

2 с.л. меко масло или зехтин

300 мл прясно мляко

2 яйца

3 с.л. галета

сол, черен пипер и индийско орехче

 

Приготвяне

Обеленият и наситнен лук се запържва в 1 с.л. разтопено масло или зехтин 1-2 мин.

Добавя се прясното мляко, само да се затопли леко, и се маха от котлона.

Прибавят се разбитите яйца, сол, черен пипер и индийско орехче, половината наситнен магданоз и хлябът на кубчета.

Всичко се омесва с ръце до сравнително гладко тесто и се оставя малко да отпочине.

Намазва се форма за кекс с останалото масло или зехтин и се поръсва с галетата.

Натъпква се хубаво хлебното тесто.

Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята умерена фурна до хрупкава коричка, като към края се маха фолиото.

Поръсва се с останалия магданоз.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.