КНСБ поиска повече пари за педиатрите

Здраве
13:05 - 14 Ноември 2019
1691
КНСБ поиска повече пари за педиатрите

КНСБ поиска повече пари за специалистите в детското здравеопазване, за асистентите във ВУЗ, за социалните работници, както и подпомагане на "енергийно" бедните, на среща в парламента с групата на ГЕРБ. Тя е традиционна между двете четения на проектобюджета за следващата година.

От синдиката са настояли за промени в системата на пенсионното осигуряване, така че да има законова възможност и условия пенсионерите с най-ниски пенсии, чрез системата на социалното подпомагане - енергийни, водни помощи, да бъдат подпомогнати така, че да достигнат жизнения минимум, без това да изкривява системата. Това съобщи след разговорите председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.

Тя направи анонс, че между двете четения не може да има големи промени в бюджета, но това, което е възможно да се направи, ще бъде анализирано, и управляващите ще се опитат да предложат като текстове.

Общо било мнението за нуждата от работна група с участието на представителите на изпълнителната власт, партньорите и синдикатите, която догодина да изработи съгласуван пакет, който да намери място в бюджет 2021 г.