КОЙ НАЗНАЧИ ТОЗИ ПАРЦАЛ В ПОЛИЦИЯТА?

По какъв начин Симона Радева отговаря на минималните стандарти за професионално обучение, умствено развитие и време на реакция на служителите на МВР?

Коментар
15:39 - 08 Юли 2022
28571
КОЙ НАЗНАЧИ ТОЗИ ПАРЦАЛ В ПОЛИЦИЯТА?

Ако си собственик на плажно кафене или будка за цаца в Ахтопол, можеш да назначиш която си поискаш дащна парцалеса и да й плащаш надница плюс надбавка за свирки от собствения си джоб. Когато долнопробни пачаври с връзки с криминалния контингент работят в системата на Министерството на вътрешните работи, това е не просто морално и институционално падение, това е пробив в националната сигурност. И обществото има нужда от незабавно обяснение: Кой и според какви критерии е допуснал съществото Симона Радева на работа в полицията?

Ниският публичен статус на МВР и неговите служители, слабата кадрова политика, неефективната селекция и неадекватна подготовка, грешките в кариерното развитие са отдавна известни дупки в системата на силовото министерство. С дебелите чичковци с палки в ръка и неудачните провинциални синчета, нагласени на топла държавна служба, сме свикнали. Но Симона, прочута в столичния ъндърграунд с това колко обича да й се празнят върху очилцата, стигнахме момент на тотално умопомрачение.

Lupa.bg, а и всички нормални българи, изискват незабавен отговор от министър Бойко Рашков кой е човекът, подписал заповедта за назначението на Радева в системата на МВР. По какъв начин тази пачавра отговаря на минималните стандарти за професионално обучение, умствено развитие и време на реакция на служителите на МВР. Кой е проверил документите на Симона за завършено образование, кой е провел интервюто за работа, кой е трябвало да следи за поведението на тази служителка и за отношенията й с представителите на подземния свят?

Какви хора се назначават в МВР и в състояние ли са да вършат тази работа. Доколко надежден може да бъде психотестът, който минават полицаите? Кой от ръководството на МВР в София ще понесе отговорност за това, че не са взети мерки въпросната служителка поне да не унижава униформата с разкрачените си фотосесии в социалните мрежи?

Силовото ведомство очевидно не е в състояние да се справи с основната си задача да защитава гражданите и да осигури тяхното спокойствие. Получава се ситуация, в която МВР реално е екзекутор на хората, които би трябвало да защитава. Христина и Хариет са мъртви, разкъсани са на парчета. От наркомана ГЕорги Семерджиев с активното съдействие на полицията.

От редакцията на Lupa.bg