Кокосова супа с джинджифил, гъби, грах и скариди
за 2 порции, 15 мин
Продукти
500 мл пилешки бульон
200 мл кокосово мляко
2 стръка лимонена трева кора или ½ ч.л. настъргана кора от лимон
1 малка червена люта чушка
25 г пресен джинджифил
150 г кафяви печурки или други гъби по избор
150 г грах
3 с.л. азиатски рибен сос или соев сос
кориандър или магданоз
скариди
Приготвяне
Кипват се заедно пилешкият бульон и кокосовото мляко.
Добавят се почистената и наситнена лимонена трева или лимоновата кора, цялата люта чушка, обеленият и нарязан на тънки филийки джинджифил и се готви на тих огън 4 мин.
Гъбите се разполовяват и заедно с граха се слагат в супата – готви се още 5 мин.
Подправя се с рибения или соевия сос. Поръсва се с наситнен кориандър или магданоз.
По желание се добавят се в супата, заедно с гъбите и граха, и обелени и почистени скариди.