Кола помете линейка в Пазарджик, доктор пострада

Общество
14:29 - 05 Юли 2023
1566
Кола помете линейка в Пазарджик, доктор пострада

Лек автомобил е ударил линейка на „Спешна помощ“ в Пазарджик, като от сблъсъка е пострадал дежурният лекар в реанимобила. Той е със счупен крак и счупени зъби. Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112, съобщи говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов.

Медицинският автомобил е бил с включена светлинна и звукова сигнализация и е превозвал пациент, когато в него странично се удря лек автомобил. Пътният инцидент е станал на кръстовището на улица „Стефан Стамболов“ и улиците „Струма“ и „Искра“.

В резултат на удара е пострадал лекарят в линейката, който е със средна телесна повреда – има счупени зъби и счупен крак. На мястото на инцидента ще бъде извършен оглед и ще бъде образувано досъдебно производство, уточни Стоянов. Най-вероятна причина за сблъсъка е не спазено предимство от водача на лекия автомобил, който е видял идващата линейка. Тя е със специален режим на движение и при включена звукова и светлинна сигнализация останалите водачи са длъжни да й осигурят предимство.

Автомобилът, който е отнел предимството на линейката, е "Дачия" и е собственост на частна фирма. зад волана му е бил 19-годишен шофьор, който не се е съобразил със звуковата и светлинна сигнализация на линейката и предприел ляв завой, отнемайки предимството на специализирания автомобил.