Коледната елха грейна в центъра на София (СНИМКИ)

Празничният дух настъпи с 3D мапинг шоу върху фасадата на Народния театър

Актуални новини
19:05 - 01 Декември 2022
2743
Коледната елха грейна в центъра на София (СНИМКИ)

Коледната елха грейна в центъра на София точно 24 дни преди Рождество Христово. Високото 10 метра дръвче тържествено бе осветено точно в 19 часа на 1 декември пред Народния театър в присъствието на много столичани и гости на града.

Светлините на коледното дърво бяха запалени в присъствието на много любими актьори като Пламен Манасиев, Неда Спасова, Пенко Господинов, Светлана Янчева, Анастасия Лютова, Саня Борисова, Георги Златарев, Ириней Константинов, Бина Харалампиева, Роберт Янакиев, Иван Райков и други.

Елхата е приказно украсена със стотици лампички и гирлянди.

Част от програмата е празничният спектакъл „Истинската Коледа“ със специален 3D мапинг. Концертът започва веднага след официалното запалване на светлините на дръвчето. Любими музиканти и танцови изпълнители ще създадат коледно настроение за гостите и жителите на града. 


 

Спектакълът ще представи по увлекателен и забавен начин българските фолклорни традиции и съвременния поглед към празника. Главни действащи лица в него ще бъдат танцьорите от ансамбъл „Българе“. Заедно с тях на сцената ще излязат музикантите от „Виво Монтана“, дует „Крис и Велин“, „Нана денс проджект“ и още много други изпълнители. 

Сградата на театъра също е част от шоуто, като върху нея ще се проектират различни картини, свързани с предстоящия светъл християнски празник. 


Снимки: Александър Иванов