Коли на руското посолство в автомеле в София

Новини
20:14 - 14 Август 2019
11983
Коли на руското посолство в автомеле в София

Руски дипломатически коли катастрофираха до посолството на Руската федерация в София, разкриват свидетели на нелепия инцидент. Двата автомобила са се ударили малко след 20 часа във вторник.

По информация на очевидец, шофьорите на дипломатическите автомобили са били във видимо нетрезво състояние и дори движенията им пред оказващите им съдействие служители на жандармерията са били неадекватни.  След удара е смачкана бронята на "Ауди" с червен дипломатически номер. Очевидно ударът не е бил лек, тъй като са се отворили и въздушните възглавници на колата. Посланикът на Русия Макаров не е бил в автомобила.

На мястото на инцидента не е пристигнал екип на КАТ, а само дежурните жандармеристи, които охраняват посолството. Те са помогнали на водачите да влязат в сградата. Това не е първият инцидент със служители на Руското посолство. Според сайта "Фактор", шофьорите на посланик Макаров продължават да правят безнаказано нарушения на пътя, да спират на инвалидни места и да паркират из София където им хрумне.