Комети заплашват Земята

Преди 8 века монахиня-ясновидка предупреждава за сблъсъци с космически скитници

Мистика
18:38 - 13 Април 2019
5189
Комети заплашват Земята

Все повече и все по-странни стават пророчествата и предвижданията за катаклизми, които могат да унищожат живота на Земята. Неотдавна към тях се прибави и предсказание на монахиня, направено през далечния 12-ти век. Отдалата се на Бога жена се казва Хилдегарда фон Бинген. Тя живее като члена Бенедиктинския орден и в продължение на 10 години описва виденията си в книгата „Познай пътя на Господа”.

Монахинята с ужас и загриженост за съдбата на човечеството пише, че животът на Земята ще бъде изцяло променен от страшно земетресение. То ще предшества идването на комета, която ще доунищожи всичко живо. От 2017 година на Земята предстоят 100 години сблъсъци с комети и метеорити, пише Хилдегарда фон Бинген. „Ще останат само малцина мъже, седем жени ще се борят за един мъж и ще казват: „Ожени се за мен и ме избави от позора”, защото в онези дни ще бъде позор за жената да няма дете”, рисува с думи виденията си бенедиктинската служителка.

Най-страшни са нейните предсказания за американския континент. „Още преди да долети кометата, великият народ, живеещ отвъд океана, населен с хора от различни племена и поколения, ще бъде разорен от земетресение, ураган и приливни вълни. Ще бъде разделен и голяма част ще се окажат под водата. Този народ ще види още много нещастия. Ще изгуби колониите си на изток между Тигъра и Лъва”, прогнозира ясновидката. Интересно е, че през 12-ти век тя не е изгорена на клада, както започва да прави това по нейно време античовешката инквизиция. Което поставя под съмнение достоверността на личността на бенедиктинската монахиня и нейните пророчества за бъдещето.

Виденията разкриват още, че по-голяма част от сегашната суша ще потъне и планетата вече няма да е същата. „С огромното си налягане кометата ще измести от океана толкова вода, че да потопи много страни, и ще стане причина за нищета и различни болести. Всички крайбрежни градове ще бъдат потопени и много от тях ще бъдат разрушени от приливните вълни. Повечето живи същества ще загинат и дори онези, които успеят да избягат, ще умрат от ужасни болести. И няма да остане нито един жив човек по Божия повеля”, предсказва монахинята.

Факт е, че Американската космическа агенция прави подобна плашеща прогноза -  между 2017 и 2113 г. е възможно в планетата Земя да се сблъскат над 400 различни космически обекти. Причината е, че в дълбокия Космос е открит неизвестен досега астероиден пояс, който в момента се носи към нашата част от Слънчевата система. Повечето обекти имат максимален диаметър около 100 метра и могат да нанасят значителни вреди. Факт е, че космически обекти винаги са падали на Земята. Английският учен Бил Напие – специалист в областта на астрономията, смята, че както ударът от астероид, така и отпадъците от кометите могат да имат разрушителни последствия за човешката цивилизация. „Ако нещо подобно се случи, химията на нашата атмосфера би се променила заради екранираната от праха слънчева светлина и това състояние би продължило десетки хиляди години. А кометите с диаметър 200-300 километра могат напълно да стерилизират Земята, ако тя застане на пътя им”, казва професорът.

По-непосредствената опасност е от малките астероиди, тъй като в Космоса те са десетки хиляди и могат да нанесат вреди в регионален мащаб. Пример за това е Тунгуският метеорит, паднал в Сибир през 1908 година. За щастие това се случва в слабо населен район. Ако беше станало в Лондон, последствията биха били съпоставими с атомната бомбардировка над Хирошима.