Контра на БСП: ГЕРБ атакува Радев пред ЦИК

У нас
15:50 - 13 Май 2019 (обновена)
3309
Контра на БСП: ГЕРБ атакува Радев пред ЦИК

ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу „нерегламентирано и абсолютно безцеремонно участие на президента Румен Радев в предизборната кампания в полза на БСП". Реакцията на управляващата партия дойде след като преди два дни БСП внесе повторна жалба в ЦИК и СЕМ за законови нарушения от страна на министър-председателя Бойко Борисов. Червените твърдят, че премиерът използва държавен ресурс за водене на предизборна кампания.

Днес документите в ЦИК депозираха депутатът от ГЕРБ Тома Биков и зам.-председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ и лидер на столичната организация на партията Цветомир Паунов.

Предизборният щаб на БСП се намира в президентството, тъй като г-н Иво Христов, в качеството му на евродепутат в листата на БСП, продължава да бъде председател на Стратегическия съвет към президента. БСП и президентът са в много добра позиция, тъй като опорните точки се пишат от един и същи човек, и те ги ползват едновременно, заяви Паунов.

"За нас е абсолютно недопустимо президентът, който според конституцията олицетворява единството на нацията и съгласно член 14 от конституцията е обединителят, човекът, който би трябвало да бъде изцяло неангажиран с политическа агитация, той да прави предизборна кампания в полза на една партия", подчерта Паунов.

"Бихме призовали президента да запази мълчание по отношение на инвестиционната политика още няколко седмици, за да не попречи на преговорите. Защото един президент не е в състояние да води големи инвеститори, но е в състояние да ги прогонва. С подобни необмислени изявления президентът пречи, а не помага", заяви Биков по повод вчерашните думи на държавния глава в Асеновград, че благодарение на поканата му към германския му колега у нас ще дойде "Фолксваген."

Народният представител изрази надежда, че президентът ще посъветва съпругата си да не атакува големи, стратегически компании, които в даден момент биха могли да бъдат стратегически инвеститори и в България.

Днес пък съпругата на Румен Радев – Десислава погна една от най-големите световни авиокомпании - германската "Луфтханза", заради отменен полет. Тя написа на английски в личния си профил във фейсбук: „Луфтханза” никога повече!”

"Не разбираме защо, след като президентът говори за офшорни сметки, не спомена, че водачът на листата на "БСП за България" г-жа Йончева е политик, който получи обвинение от прокуратурата, защото е подозирана в пране на пари точно през офшорни сметки. Абсолютно е доказано в продължение на години тя е получавала заплата от 12 500 лева през офшорни сметки", продължи Биков.