Копейкин хвърли бомба: Подготвя се българска рота 200 души, която да замине за Украйна

Лидерът на "Възраждане" мечтае да станат първа политическа сила

Политика
15:24 - 19 Май 2024
12287
Копейкин хвърли бомба: Подготвя се българска рота 200 души, която да замине за Украйна

Така повече не може да продължава, държавата ни се разпада буквално пред очите ни и когато имаме възможност да поправим това нещо - пропагандата започва да ни казва: „Хората са изморени от избори“, коментира във Враца лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Пропагандата се опитва да обясни, че най-важното право на човека - да управлява държавата, е негово бреме. Да, то е и бреме, и отговорност, но освен всичко друго е и най-голямото благо на демокрацията. Когато започнем да убеждаваме хората, че от тях нищо не зависи – какво е следващото нещо, което можем да очакваме? Да им кажем, че не трябва да има избори? Замислете се!“, заяви Костадинов.

По думите му това е и основната цел на партията в тази кампания – да се убедят колкото се може повече хора да излязат да гласуват, дори и да не гласуват за тях. „Защото колкото е по-висока избирателната активност, толкова е по-нисък процентът на купените, корпоративните и зависимите гласове“, каза той. 

Пред членове и симпатизанти Костадинов коментира, че партията има потенциал да стане и първа политическа сила; обяви първите стъпки, които ще предприеме, ако имат мнозинство в парламента; посочи важните задачи, които ще стоят за решаване, сред които мерки за пресичане на демографската криза и др. Костадинов съобщи още, че работят за създаване на българска група в Европейския парламент.

Лидерът на ПП „Възраждане“ съобщи и "че се подготвя българска рота от 200 души, която да замине за Украйна, под предлог да пази българите там".