Копейкин се ожали: Като тийнейджър ядял бедна храна

Бащата на русофила дарил кръв и раздал сладките награди между децата си без да ги вкуси

Политика
13:29 - 22 Ноември 2022
1767
Копейкин се ожали: Като тийнейджър ядял бедна храна

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се ожали, че като дете бил принуден да яде предимно постно, а сладките изкушения били кът. Въпреки че от сърцераздирателната му публикация във фейсбук се разбира, че става въпрос за годините, когато е бил малко дете, всъщност Копейкин говори за началото на т.нар. преход - 90-те години, когато той е бил тийнейджър на поне 13. 

"Вчера беше Денят на християнското семейство. Така се случи, че точно вчера дарих кръв. По принцип от години съм редовен кръводарител и не това е, което искам да споделя. Вчера покрай празника си спомних нещо от детските си години", не пропусна да се похвали той. И обясни:

"В началото на деветдесетте в страната ни имаше огромен недостиг на стоки и храни. Майка ми беше съкратена от работа и безработна и баща ми издържаше цялото семейство. Хранехме се основно постно. Един ден обаче когато се прибрахме от училище със сестра ми заварихме на масата сложени доста хубави храни, имаше даже и шоколади. Без да се замислим седнахме и ги ометохме, а майка и татко ни гледаха и ни се радваха.

Едва след като се нахранихме видяхме, че за тях нямаше нищо. Това е положението - всички деца са егоисти, и ние не бяхме по-различни. Мен обаче ме загриза съвестта и попитах защо за тях няма такава храна. Тогава майка ми каза, че баща ми е ходил да дарява кръв и са му дали пакет със силна и питателна храна за по-бързо възстановяване на кръвта. Той обаче разделил храната между децата си. Двамата с майка дори не я опитаха каква е на вкус. Помня този ден като вчера. За мен това беше нагледния пример за това как родителите буквално късат от залъка си, та и от тялото си дори, за децата си", пише Костадинов.