Копейкин: Ще издигнем наш кандидат за кмет на София

"В крайна сметка обаче политиците предполагат, а народът разполага", обобщи политикът

Общество
16:56 - 03 Февруари 2023
1611
Копейкин: Ще издигнем наш кандидат за кмет на София

"Целта на "Възраждане" на предсрочния парламентарен вот е да бъде първа политическа сила". Това каза пред журналисти председателят на партията Костадин Костадинов. "Възраждане" ще участва със свои кандидати на местния вот", увери той. Формацията ще издигне свой кандидат и в София.

Лидерът на "Възраждане" е оптимист за подкрепения от тях референдум за запазване на българския лев, макар да смята, че в медиите се води антикампания срещу допитването. Целта е да се разсеят хората, да се размие общественото настроение, смята той. Според него обаче няма по-важен въпрос от този за доходите в една държава. Той е абсолютно убеден, на база на това колко бързо се събират подписите, че референдум ще има.

Той подчерта, че се стремят не просто към първото място, а да накарат хората да отидат да гласуват.

"В крайна сметка обаче политиците предполагат, а народът разполага", обобщи политикът, като посочи, че голяма част от българските граждани не искат да участват в политическия процес, защото не вярват в него.

По думите на Костадинов всички избори са изход от политическа криза, макар че понякога могат да ни вкарат на следващо ниво от нея, но всичко зависи само от българските избиратели. В крайна сметка те определят кой ще влезе в парламента и какво ще е съотношението на политическите сили в него, допълни лидерът а "Възраждане".