Корнелия Нинова дала 30 млн. лв. рушвет на Михаил Миков?

Предложението било екс лидерът на Столетницата да не се кандидатира за втори мандат, твърдят сензационно от ГЕРБ

Ексклузивно
16:00 - 04 Април 2019
3853
Корнелия Нинова дала 30 млн. лв. рушвет на Михаил Миков?

ГЕРБ взривиха БСП със скандалната информация, че лидерката на червените Корнелия Нинова е предложила и вероятно е дала подкуп от 30 милиона лева на предшественика си Михаил Миков. Сумата е била предложена на Миков, за да не се кандидатира за втори мандат като председател на партията и да разчисти пътя към върха на Нинова.

Бомбастичната новина подхвърли депутатът от управляващата партия Тома Биков. Той зададе остро въпроса дали Нинова е предлагала наистина 30 милиона лева рушвет на Миков. По-късно уточни: "В ГЕРБ имаме доста сериозна информация по въпроса, но засега оставяме на Нинова сама да обясни и да отговори, ако иска да продълава да се прави на морален стожер". И допълни, че ако замълчи и не даде публичен отговор, ще приемат, че отговора на въпроса е "да".
Представител на висшето ръководство на Столетницата избухна в коментар пред Lupa.bg.: "А защо направо не съобщят, че са 300 милиона? Това е изключително несериозно".   

"Докато гледах пресконференцията на БСП, си мислех през цялото време, че ако Корнелия Нинова бе депутат от ГЕРБ, досега поне 10 пъти да е подала оставка", добави Тома Биков. 

От ГЕРБ настояват Нинова да каже откъде е намерила тя 30 милиона лева и какви ангажименти са били поети между нея и Михаил Миков.

"Всъщност, сумата от 30 милиона лева е силно надценена цена за тази лидерска позиция на една партия, която постоянно губи избори. Лично аз не бих дал толкова пари, за да стана лидер на БСП, но има и хора, които не са толкова прагматични. Въпросите, на които искаме да получим отговор са: от къде са дошли тези пари, кой ги е дал, как биха били върнати и какви ангажименти са били поети?", попита Тома Биков. 

Очаквайте подробности