Корнелия Нинова надхитри противниците си в БСП

Очакваше се извънредното заседание на Националния съвет да се проведе на 24 септември

Политика
20:00 - 20 Септември 2019
7494
Корнелия Нинова надхитри противниците си в БСП

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова умело надигра вътрешната опозиция в партията, която по-рано инициира подписка за свикване на извънреден пленум, за да се разберат левите по казуса "Варна".

Те успяха да съберат нужните подписи и изпратиха писмо до ръководството на столетната партия да определени деня, в който да седнат и да се разберат ще бъде ли Борислав Гуцанов в листата на червените за общински съветници в морската столица.

Очакваше се извънредното заседание на Националния съвет да се проведе на 24 септември. Това обаче няма да се случи.

Опозицията в БСП е събрала близо 70 подписа за свикване на извънреден пленум
Нинова е попарила амбициите на опозиционерите, като им е изпратила отговор. В него тя казва, че няма нищо против да има пленум на партията и да се обсъди поставеният казус.

Тя е отчела правото на всеки социалист да събира подписи.

Също така в отговора си, Нинова предлага тези, които са инициирали подписката да посочат датата и часа, който е удобен за тях, за да се проведе извънредното заседание.

Припомняме, че скандалът тръгна след острата реакция на лидера на варненските социалисти Гуцанов, който се оказа и извън листата за общински съветници.

Вместо него водач ще е Анелия Клисарова, бивш министър на образованието в кабинета "Орешарски". Тя е и кандидатът за кмет на червените във Варна.