Корнелия се закани да бие ГЕРБ на евроизборите

Шефката на БСП смята, че президентът трябва да назначава ръководството на КПКОНПИ

Актуални новини
16:21 - 09 Април 2019
2297
Корнелия се закани да бие ГЕРБ на евроизборите

Когато премиерът няма аргументи по сериозната тема за размерите на корупцията, обхванала всички нива на управление в страната, си измисля внушения. Така лидерката на БСП Корнелия Нинова отговори на критиките на Бойко Борисов, че е станал свидетел на преразкази от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност и как тя получила предизборен подарък с него. 

Тя запита реторично с кое да започне - с веселото или със сериозното.
По думите й нямало как да се споглежда с Иво Христов, тъй като той бил зад нейния гръб. Предложението на БСП за нов антикорупционен закон не е нещо ново, те настоявали за такъв още миналата година. Левицата е на мнение, че настоящият модел на антикорупционен закон дава своите дефекти.

"И тогава, и сега оставаме на същото мнение, че трябва различни власти заедно да имат своите представители там, за да има взаимен контрол на институциите", заяви соцводачът и допълни, че не трябва да има управляващи, които да си назначават хора за контрол.

Според Корнелия Нинова президентът трябва да бъде този, който да назначава хора в КПКОНПИ.
На въпрос как ще коментират различията в изказванията на премиера и на президента след КСНС, Нинова ги определи като "ясна разделителна линия между статуквото и промяната". Тя поясни, че "премиерът-мнозинството-ДПС-ОП и ГЕРБ лично защитават настоящето статукво с думите "всичко е наред, взели сме мерки, взели сме оставки".
Нинова се закани евроизборите да са началото на края на ГЕРБ. Нейното мнение е, че БСП ще спечели изборите. Събрани са над 6000 подписа за участие на левицата в предстоящия вот. "Евроизборите могат да променят модела на управление в последните 30 години, но всичко зависи от нашата активност", посочи лидерът на БСП.
Нинова заяви, че нямат намерение да напускат ПЕС, нито пък европейските социалисти мислят да ги изключват от там.