Борисов за Цветанов: И аз, и Господ можем да го накажем

Премиерът е "за" създаването на анкетна комисия за разследване на "Апартаментгейт"

У нас
19:26 - 08 Април 2019
2354
Борисов за Цветанов: И аз, и Господ можем да го накажем

Премиерът Бойко Борисов отрече тезата, че заместникът му в ГЕРБ Цветан Цветанов излиза без санкция от сагата "Апартаментгейт".

"Не бях го гледал в "Панорама", където е казал, че нямало кой да го накаже. Как така няма? Може да го накаже Господ, могат да го накажат хората, мога да го накажа и аз. Към моите съм изключително строг, вие знаете".
Борисов потвърди, че е "за" да се създаде анкетна комисия, която да разследва казуса с имотите на безценица. "На г-жа Цачева дори не и позволих да се върне като депутат в парламента. Другите партии и институции да решават за себе си", заяви Борисов.
Иначе по темата за борбата с корупцията министър-председателят напомни, че тя съществува и в САЩ, и в Европа, и практически навскъде. Той обясни, че в началото на заседанието на КСНС лидерът на БСП Корнелия Нинова е заявила, че всяка година се крадат по 10 млрд. лв. Елементарната аритметика обаче показвала, че капиталовите разходи на България са 5 млрд. лв. 

Още извадки от изявлението на Бойко Борисов може да прочетете в останалите материали на Lupa.bg в секциите "Новини" и "Политика"