КОШМАР! 11-годишна умря във ваната, влязла със смартфона

Топ
13:36 - 27 Февруари 2020
1204
КОШМАР! 11-годишна умря във ваната, влязла със смартфона

Майка откри безжизненото тяло на 11-годишната си дъщеря във ваната. Момичето е претърпяло токов удар, ползвайки смартфона си, докато е във водата, съобщи "Мирър".

Детето е било в банята в дома на родителите си в Дорнбирн, Австрия - най-западната част на страната, на границата с Швейцария.

Трагичният инцидент е от тази неделя. Според местни медии момичето е заключило вратата и майка й се притеснила, когато почукала, но никой не отвърнал.

Подозирайки, че нещо не е наред, тя погледната през прозорчето на банята и видяла, че дъщеря й е неподвижна във ваната. Чичо й, който по същото време бил в имота, разбил вратата и извадил 11-годишното момиче от водата. Той се опитал да съживи детето с изкуствено дишане, но безуспешно. На място пристигнали и медици, които само констатирали смъртта.

Момичето е имало сериозни изгаряния по тялото си, а мобилният й телефон стоял все още включен към зарядното във ваната, пишат местни медии.

Прокурор по случая заяви, че съдейки по следите от изгарянията, вероятно голямо количество ток е ударило детето.

„Наранявания от този тип не могат да се получат при правилно функциониращ мобилен телефон, трябва нещо значително да е повредено", коментира той и уточни, че подозират, че кабелът към зарядното е бил свързан с друг удължител, който вероятно е паднал във ваната.