КОШМАР: Година и половина чакат да се влачи делото за бебетата

Майката, подала сигнала за размяната, излезе с разтърсващ разказ за ада, в който се озова

Общество
20:46 - 01 Февруари 2023
3219
КОШМАР: Година и половина чакат да се влачи делото за бебетата

Година и половина. Това е срокът, в който може родителите на разменените в АГ болница "Шейново" бебета, да чакат съдебно решение за поисканото обезщетение в размер на 300 хиляди лева за всяко от децата.

Днес семейството на майката, подала сигнала, че отглежда чуждо, а не своето биологично дете, подаде първия от двата иска в Софийския градски съд. След категоричния отказ на ръководството на болницата да поеме отговорността за стореното и да изплати сумите чрез Столичния общински съвет. 

Това поражда и гнева на двете жени. „При факта, че управителят на болницата излезе по медиите и заяви, че ще обезщети доброволно семействата и впоследствие, след като заявихме претенцията си, изразена в някаква сума, оттам нататък наемането на външни консултанти и прочие, разтакаване на някакви проучвания с тенденцията да се генерират доходи от някоя от страните, не виждах смисъл да предявявам покана по официален начин”, коментира адвокатът на семейството Стоян Стойков. 

"Виновният, който причини това на мен и на другата майка - смачка ми сърцето и го изхвърли в кофата за боклук", каза майката, която досега почти не говореше пред медиите. 

А искът е заведен и от името на сестричката на бебето и техния дядо. 

„Изпитвам гняв, нормално. Очаквам да се намери виновното лице, да бъде наказано, най-малкото да бъде уволнено, да не кажа и да си получи присъдата от съда като виновно лице”, допълва майката.

„Мисля, че е редно да понесе наказателна отговорност. Това е престъпление”, каза още тя пред Нова телевизия. 

. „Аз и в момента, при всяко едно включване по темата, се сривам. Не го пожелавам на никого. Това е страшна болка, която се преживява трудно, може и да не се преживее”, допълва изстрадалата майка.