КОШМАР: Нови данни за убийството на 16-годишния Веселин

Общество
11:29 - 02 Декември 2021
6076
КОШМАР: Нови данни за убийството на 16-годишния Веселин

Появиха се нови разкрития за смъртта на 16-годишния младеж от Кнежа, чийто труп бе намерен край Бяла Слатина. Тялото бе открито снощи, за престъплението бяха арестувани двама наркодилъри.

Момчето е било в неизвестност от няколко дни. За последно 16-годишният Веселин е видян да се качва в червен автомобил на 28 срещу 29 ноември, предаде BulNews.

Баща му Петър Веселинов разказва, че са били навън с още 5-6 души, когато той казал на сина си да се прибират и момчето се съгласило. Докато говорил с друг човек той изгубил Веселин от поглед за 1-2 минути и него вече го нямало.

"Обръщам се, него го няма и едно друго момче вика: "Той се е качил в едно червено "Ауди"“, споделя почерненият баща.

Оттогава следите на Веселин се изгубили и близките му започнали собствено разследване. Те прегледали записи от охранителни камери в Кнежа и установили, че младежът се е качил в автомобил, който след това тръгнал към Бяла Слатина. Близките твърдят, че не знаят защо го е направил, като допускат и че може да е бил отвлечен.

„Можало е, ако е дължал пари, да ни уведомят, две-три хиляди лева, щяхме да ги дадем“, казва Петър Веселинов.

„Отиваме в Бяла Слатина, откриваме го тоя човек, ние самите откриваме колата, хората, не знам с какво са го пребили, с нож ли, с какво ли, но бухалката беше точно до него и са го хвърлили в едно оране“, разказва Веселин Красимиров.

Според близките на жертвата извършителите се занимават с разпространение на наркотици.

По случая са задържани двама души - на 19 и 20 г. Засега полицията отказва коментар за обстоятелствата около смъртта на младежа и цялата информация за кончината на Веселин идва от негови близки. Очаква се от МВР и прокуратурата в Плевен да дадат повече подробности по случая.