Котлети с гъбено рагу в горчичен сос
за 2 порции, 30 мин
Продукти
2 свински котлета без кост по около 150 г
300 г картофи
300 г гъби по избор
1 глава лук
2 с.л. олио или зехтин
300 мл месен бульон
2 ч.л. горчица
сол и черен пипер
1/4 връзка магданоз
Приготвяне
Картофите се обелват, разполовяват се и се сваряват в подсолена вода за 15-20 мин.
Гъбите се нарязват на едри парчета, обеленият лук се наситнява, котлетите се срязват на две.
Месото се овкусава със сол и черен пипер и се запържва в 1 с.л. загрята мазнина по около 1 мин. от всяка страна до златисто кафяво и се изважда.
Добавя се останалата мазнина в същия тиган и се запържват гъбите.
Прибавя се лукът и се пържи още 1 мин. на умерена температура.
Деглазира се с бульона - да кипне силно. Добавя се горчицата и се разбърква.
Връща се месото и къкри в соса 1-2 мин. Поръсва се с още черен пипер и ако е нужно сол.
Котлетите се гарнират със сварените отцедени картофи и се поръсва с магданоз.