Котлети с гъбено рагу в горчичен сос

за 2 порции, 30 мин

Кухня
08:26 - 13 Юни 2021
3793
Котлети с гъбено рагу в горчичен сос

Продукти

2 свински котлета без кост по около 150 г

300 г картофи

300 г гъби по избор

1 глава лук

2 с.л. олио или зехтин

300 мл месен бульон

2 ч.л. горчица

сол и черен пипер

1/4 връзка магданоз

 

Приготвяне

Картофите се обелват, разполовяват се и се сваряват в подсолена вода за 15-20 мин.

Гъбите се нарязват на едри парчета, обеленият лук се наситнява, котлетите се срязват на две.

Месото се овкусава със сол и черен пипер и се запържва в 1 с.л. загрята мазнина по около 1 мин. от всяка страна до златисто кафяво и се изважда.

Добавя се останалата мазнина в същия тиган и се запържват гъбите.

Прибавя се лукът и се пържи още 1 мин. на умерена температура.

Деглазира се с бульона - да кипне силно. Добавя се горчицата и се разбърква.

Връща се месото и къкри в соса 1-2 мин. Поръсва се с още черен пипер и ако е нужно сол.

Котлетите се гарнират със сварените отцедени картофи и се поръсва с магданоз.