Ковачки спря ТЕЦ-а в Димитровград заради замърсяването на въздуха

У нас
22:02 - 04 Декември 2021
3475
Ковачки спря ТЕЦ-а в Димитровград заради замърсяването на въздуха

ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград временно спира работа. Това важи до отстраняване на проблемите със замърсяването на атмосферния въздух в града. Това е съобщило ръководството на топлоцентралата в писмо до РИОСВ - Хасково, информираха от екоинспекцията, предаде БТА.

Парогенератор К-4 на енергиен Блок 120 МВт вече е бил спрян. Решението е било взето след дадената вчера пресконференция от директора на РИОСВ- Хасково инж. Наталия Пачеманова.

На брифинга тя заяви, че следващата стъпка за разрешаване на проблема с влошеното напоследък качество на атмосферния въздух в Димитровград е налагане на принудителна административна мярка - спиране на работата на топлоцентралата.

От екоинспекцията припомнят, че от началото на годината в Димитровград са регистрирани 29 стойности на серен диоксид, които превишават допустимите средночасови емисии от 350 микрограма на кубик.

След отстраняване на технологичните проблеми и готовност да възобнови производствения процес, ТЕЦ "Марица 3" ще уведоми РИОСВ, се казва още в съобщението.