КПКОНПИ търси 2 млн. от Стайко Стайков (ВИДЕО №3)

Ексклузивно
13:25 - 10 Декември 2019
11364
КПКОНПИ търси 2 млн. от Стайко Стайков (ВИДЕО №3)

КПКОНПИ търси 2 млн. лева от Стайко Стайков! Синът на алкохолния император Миню Стайков влезе в полезрението на антикорупционната комисия след проблемите си с прокуратурата.

Повод за иска станала финансова ревизия, която установила драстично разминаване между легалните доходи и притежаваното имущество на 30-годишния милионер.

Това дава основание на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да внесе иск за конфискация на имуществото на Стайков-младши. От книжата по делото в Софийския районен съд става ясно, че точната сума е 1 990 673 лева.

Наред с апартаментите му от комисията са предпочели да запорират само една от фирмите на Стайко Минев Стайков - "Рент лукс мобил". Така останалият бизнес, притежаван от сина на олигарха, не е заплашен от отнемане.

В края на октомври КПКОНПИ съобщи, че запорира 134 млн. лв. на Миню Стайков и 9 негови приближени. Запорът на Стайко-младши влиза в тази сума.

Роденият на 30 май 1989-а наследник на „СИС Индъстрис“ последно влезе в новинарския поток с колоритен екшън в центъра на София. Миналата сряда - 4 декември, баровецът бе сгащен от спецченгета на бул. „Черни връх“ близо до хотел „Маринела“, след като при рутинна проверка отказал да се легитимира, а после извадил версията, че бил отвлечен от въоръжени мъже, докато пътувал на автостоп към Айтос, което е директно нарушение на домашния арест, постановен от съда.

После се оказа, че тарикатът пътувал заедно с охранителите си след запой в ресторант в кв. „Лозенец“ и не е ставал жертва на похищение.

Репортер на Lupa.bg единствен успя да заснеме ареста, продължил повече от четири часа, вижте и последното, трето видео:

Забележка: Снимката и видеото от ареста на Стайко Стайков са собственост на Lupa.bg и са защитени от Закона за авторско право и сродни права. Категорично се забранява препубликуването им в други сайтове. Всяко нарушение ще се преследва по съдебен ред.