Синът на Миню Стайков излиза на свобода

Съдът реши, че Стайко реално не е оказал съпротива на полицията

Актуални новини
16:51 - 07 Декември 2019
7837
Синът на Миню Стайков излиза на свобода

Синът на алкохолния бос Миню Стайков - Стайко Стайков излиза на свобода. Решението бе взето днес от Софийския районен съд.

На Стайков бяха повдигнати две обвинения за това, че противозаконно е попречил на органите на властта да изпълнят задълженията си и защото е подал сигнал с невярно съдържание на спешния телефон 112.

Стайко Стайков беше арестуван, след като отказал да съдейства на полицията. Той се возил в брониран автомобил с въоръжени мъже и отказал да даде документите си за проверка. А пред органите на реда обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в джипа. След това пък позвънил на тел. 112 и съобщил, че е отвлечен.

Според съда Стайков-младши се е усъмнил в легитимността на проверяващите го полицаи, тъй като веднъж бил отвличан, но след като се уверил, че проверката е истинска е предал документите си, след това доброволно е бил отведен в полицейско управление без да оказва съпротива.

В началото на годината синът на алкохолния бос се появи изненадващо 5 месеца, след като беше обявен за издирване, включително чрез Интерпол, той влезе в "Пирогов" със следи от бой и гол. Тогава Стайко твърдеше, че е бил похитен. От МВР заявиха обаче, че нямат никакви данни, че това е вярно.

След ареста му този път пък зам.-главният прокурор и бъдещ плавен прокурор Иван Гешев го посъветва индиректно чрез медиите да смени репертоара "с нещо свежо".

Както Lupa.bg първо съобщи, милионерският наследник е вилнял с охраната си в тузарски ресторант в софийския квартал „Лозенец” в сряда следобед, малко преди да бъде зрелищно арестуван от ченгета от Четвърто РПУ заради арогантно поведение и опит да осуети полицейска проверка. Lupa.bg единствен публикува видео от задържането на Стайко Стайков, състояло се на бул. „Черни връх”.

29-годишният Стайко Стайков е с обвинение за данъчни престъпления за близо 500 000 лева, като прокуратурата настояваше той да получи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" заради участие в организирана престъпна група.

Баща му - Миню Стайков, беше арестуван при акция на спецпрокуратурата във "Винпром Карнобат", "СИС Индустрийс" и "Топаз Мел" преди повече от година и все още е в ареста. Разследването е свързано и със злоупотреби с европари по програмата "Млад фермер" за около 7 млн. лева. Според обвинението групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и търговията им. Междувременно КПКОНПИ наложи запор на негово имущество за 134 млн. лева.