Крадецът от Шумен - с мярка "задържане под стража"

38-годишният мъж от Игнатиево, който е направил самопризнания, е осъждан 9 пъти

Новини
17:07 - 05 Декември 2019
1245
Крадецът от Шумен - с мярка "задържане под стража"

Недко М. /38 г./ от днес е с мярка за неотклонение "задържане под стража", след като състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за грабеж на дамска чанта, представляващ опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Престъплението е било извършено на 8 октомври т.г., но като извършител Недко е бил уличен на 4 декември. След разкриването му се установило, че негово дело са още два грабежа на жени. При всичките деяния той използвал нож за заплаха.

От 1999 г. Недко М., който е от с. Игнатиево край Варна, е осъждан девет пъти за грабежи и кражби, което обуславя и обвинението по чл. 199, ал. 1, т. 4 от НК - грабеж, представляващ опасен рецидив.

Мъжът е направил самопризнания.

Престъплението се наказва с "лишаване от свобода" от пет до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

Определението на Шуменския окръжен съд, с което е взета най-тежката процесуална мярка за неотклонение на опасния рецидивист - "задържане под стража", подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.