Крем супа от кестени с бекон

за 4 порции, 30 мин 

Кухня
15:10 - 15 Януари 2021
1717
Крем супа от кестени с бекон

Продукти

1 глава лук

100 г корен целина

200 г обелени кестени

3 с.л. олио

150 мл бяло вино

800 мл зеленчуков бульон

200 мл течна сметана или прясно мляко

сол и черен пипер

1 щипка счукан бахар

50 г пушен бекон на кубчета

1 с.л. листенца мащерка

 

Приготвяне

Обелените лук и целина се нарязват на парчета. Заедно с кестените, олиото, бялото вино и бульона всичко ври на тих огън 20 мин.

Добавя се сметаната и се пасира. Подправя се сол, черен пипер и бахара.

Гарнира се със запържения на сух тиган до хрупкавост бекон и с листенцата мащерка.