Крем супа от кестени с бекон
за 4 порции, 30 мин
Кухня
15:10 - 15 Януари 2021
3526
Продукти
1 глава лук
100 г корен целина
200 г обелени кестени
3 с.л. олио
150 мл бяло вино
800 мл зеленчуков бульон
200 мл течна сметана или прясно мляко
сол и черен пипер
1 щипка счукан бахар
50 г пушен бекон на кубчета
1 с.л. листенца мащерка
Приготвяне
Обелените лук и целина се нарязват на парчета. Заедно с кестените, олиото, бялото вино и бульона всичко ври на тих огън 20 мин.
Добавя се сметаната и се пасира. Подправя се сол, черен пипер и бахара.
Гарнира се със запържения на сух тиган до хрупкавост бекон и с листенцата мащерка.