Кристиан Николов остава в ареста

Актуални новини
11:14 - 23 Април 2020
1533
Кристиан Николов остава в ареста

22-годишният Кристиан Николов, който причини катастрофата, довела до смъртта на журналиста Милен Цветков, остава в ареста. Софийския градски съд е уважил искането на Софийската градска прокуратура за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът е приел доводите на прокурора, че има обосновано предложение за авторството на престъпното деяние, както и че обвиняемият може да извърши ново престъпление или да се укрие.

При управление на лек автомобил Audi Q7, 22-годишният мъж е нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял на кръстовището при червен сигнал. Прокуратурата твърди, че Николов умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков. 

Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място.