Кристина убита с 2 куршума в тялото, оставила бележка да търсят Калоян, ако изчезне

Смята се, че жената е била застреляна на 3 април

Новини
13:40 - 07 Април 2023
9697
Кристина убита с 2 куршума в тялото, оставила бележка да търсят Калоян, ако изчезне

С 2 куршума в тялото е била убита застреляната в София Кристина Атанасова. За нейната смърт е задържан бившият й приятел Калоян. Той е бил посочен от нея в бележка като човека, който полицията да издирва, ако нещо се случи с нея.

Смята се, че жената е била застреляна на 3 април. Тя е била обявена за издирване на следващия ден. По непотвърдена информация Калоян я издебнал преди служебно пътуване. След като я убил, натовари тялото в багажника на кола, която не е негова и я заряза пред сервиз в София. Самият пистолет мъжът взел от свой близък. Кристина е търсила помощ от неправителствени организации, преди да бъде убита, но не е подавал сигнали в МВР.

Калоян е осъждан 2 пъти за тормоз на бивше гадже. Веднъж за закана с убийство на момичето и веднъж за палеж на колата на новия й приятел.  

Говори приятел на задържания мъж за убийството на жена в София, която бе намерена в багажник на автомобил. Георги Трендафилов разказа, че се е свързал с него преди няколко дни, когато го е уведомил, че ще остави автомобила на паркинг. Не е имало обаче подозрения за извършеното тежко престъпление.

„Познавам Калоян от около 18 години. По нищо не личеше, че може да извърши такова нещо. Казах го и на полицаите“, разказа пред bTV Трендафилов.

Той обясни, че връзката между него и Кристина е приключила преди 5-6 години. Двамата за работили в един мобилен оператор. Предполага, че са поддържали колегиални отношения.

Първоначално, докато още е бил афектиран от раздялата, Калоян споменавал Кристина, но отдавна е спрял да мисли за нея. След това е имал и други връзки.

„Тя има дете от друг мъж“, допълни Трендафилов. Той не може да си обясни защо убитата е оставила бележка, че е била тормозена от Калоян.

„Вероятно много умело е криел всичко това“, допълни неговият приятел.

Георги го определи като леко избухлив, но добър приятел, който винаги бил готов да помогне. 

Тялото на 32-годишната жена бе намерено в багажник на автомобил. В неизвестност е от 4 април и оттогава полицията работи по случая. Колата не е била нито на жертвата, нито на задържаното по случая лице. Багажникът е бил запечатан с пяна.

За последно Кристина е видяна във вторник, когато приключва работа. На работното си място остава бележка с име и предупреждение, след това следите ѝ се губят. Полицията намира нейното тяло в багажник на кола на паркинг до авторсервиз в София.