Крум Зарков: Гласувал съм за Нинова да стане министър

Добре е, че сме във властта, но това няма да реши въпросите на БСП, заяви депутатът

Политика
08:14 - 17 Януари 2022
1500
Крум Зарков: Гласувал съм за Нинова да стане министър

„Смятам, че имам реални шансове да стана председател на БСП”. Това каза депутатът от партията Крум Зарков, който вече обяви, че ще се включи в битката за лидерския пост в столетницата. Той посочи, че ако получи доверието на съпартийците си и оглави БСП, ще приключи с изключванията и остракирането и ще възстанови диалога.

„Тази събота имаше важно съвещание на младежите в БСП, където беше заявена волята за промяна. Корнелия Нинова може да е в силата си, но БСП - не е. Това се осъзнава от всеки член и симпатизант. Постигането на катастрофалните резултати и спиралата, която ни води надолу. Мисля, че всички разбират тежката ситуация, в която се намира партията. Това, че сме във властта е добре, но само по себе си това няма да реши въпросите на БСП”, обясни той пред Нова тв.

На въпрос дали би оттеглил Нинова като министър, след като получи лидерския пост в БСП, Зарков посочи: „Аз съм подкрепил с гласуването си в Национален съвет нейното отиване в правителството, както и участието на БСП във властта. Сигурен съм, че тя ще  покаже като много опитен политик и с много опит във властта, че може да се справи”, обяви политикът.