Куче нападна жена и умъртви домашния й любимец

Новини
11:01 - 12 Април 2022
1569
Куче нападна жена и умъртви домашния й любимец

47-годишна жена от  Павел баня е била нахапана от куче докато разхожда своите домашни любимци, а едно от кученцата й е било умъртвено. Жената е с рани от ухапванията. 

Ивелина е излязла на разходка, която започва на метри от последните къщи в Павел баня. От постройка в селскостопански масив излиза агресивно куче, порода каракачанска овчарка и започва да я лае. Взема в ръце двете малки кученца, с които е излязла, но каракачанката се нахвърля и я събаря.  
По думите й кучето спасява нейния живот.  Ивелина е с четири шева по крака и нахапвания в подмишницата и цялото тяло. Първият човек, на когото се обажда е съпругът й. “Тя не можеше да говори от шок и болка от всичко, което се случва”, разказва Теологос Кангелидис. 
“А представете си, че в ръката си държах, не кучета а 2-3-годишното си дете. Или пък, ако на мое място беше 13- годишният ми син да развежда кучетата. Какъв щеше да е изхода от цялата тази ситуация”, пита се пострадалата.

“Това е куче пазач, което си опазва територията и може да нападне на всеки, който минава от тук”, смята съпругът на Ивелина. 

На жената предстои дълго лечение. Постройката до която е агресивното куче е собственост на софийска фирма, която работи основно по време на розобера.