Купуват обувки и облекло за служителите във Външно

Новини
22:23 - 30 Декември 2022
3605
Купуват обувки и облекло за служителите във Външно

В деня, в който правителството гласува повече пари за дипломатите ни, от Външно министерство са пуснали обществена поръчка за обувки и работно облекло на служителите си.

След повече от месец протести на дипломатите, на 21 декември Министерският съвет индексира заплатите във ведомството между 9 и 60%. От същата дата е и обявлението на МВнР, че събира оферти за обувки и работно облекло. Позициите са две - за 26 680 и за 27 590 лв. Първата обществена поръчка е запазена за предприятия, насочени към социална и професионална интеграция на лица с увреждания или лица в неравностойно положение. Срокът на договора е 2-годишен, а изработката им трябва да стане до 60 работни дни.

МВнР отново ще се опита да намери кой да достави и монтира ново оборудване за администрацията. Предвидени са 50 хил. лв. за бюра, заседателни маси, шкафове, библиотеки, етажерки, контейнери, столове, посетителски пейки, закачалки и др. Първият опит е завършил неуспешно през септември - тогава Външно е прекратило поръчката, тъй като и четирите кандидатствали фирми не са се вмествали във финансовата рамка.

Тогава МВнР пуска и открита процедура за Националната визова информационна система. Външно е готово да задели 199 хил. лв. за подновяване на лицензи и поддръжката им, както и за обучението на четирима свои служители. Офертите се подават до 20 януари. За още 45 хил. лв. МВнР ще добави допълнителни функционалности към системата eConsulate, през която се запазват часове за консулства и се подават различни заявления.