Курумбашев хока Нинова - карала БСП да си рови в пъпа

Политика
21:40 - 02 Юни 2019
4603
Курумбашев хока Нинова - карала БСП да си рови в пъпа

Досегашният евродепутат от БСП Петър Курумбашев е поредният недоволен социалист от председателството на Корнелия Нинова. Кукувецът нахока лидерката на червената партия, че вместо да стегнела редиците за местните избори през октомври, карала Столетницата да си рови в пъпа и да се занимава с административни процедури, отслабващи допълнително възможността й да се бори за победа. 

"Цялата ни подготовка за евроизборите се състоеше в това да направим листа, без Сергей Станишев. В листата на БСП трябва да има стагозагорец, врачанин, шофьор, синдикалист, български евреин, български арменец, български турчин. А то има само хора, които не харесват Станишев или обясняват какво представлява Истанбулската конвенция", коментира хапливо Курумбашев.

Според него българите не са се припознали в нито една политическа партия. "Европа не отива "на кукуво лято", имаме голяма избирателна активност, има и протестен вот, но не е голям. Проевропейските избиратели имат мнозинство в избора на нов европарламент", каза Курумбашев.

И разкри, че е останал доста озадачен от избутването му от 4-о място през 2014 г. до неизбираемото девето при реденето на сегашния червен списък. "След като си чувал само добри оценки, се питаш като в онази реклама: "Къде сбъркахме". И аз в този момент се запитах същото", коментира Курумбашев. Той обаче смята, че няма нужда от реваншизъм и няма "да си връща на инат".

"Българите искат политиците да са нормални хора, които говорят за техните проблеми, които не се ръфат един друг, а са свършили работа за тях. Мисля, че харесват и политици, които наистина обичат Европа и вярват в европейския проект. Много е лесно да се катериш върху фрази "България над всичко" и кой да става на сапун", коментира още бившият евродепутат.


Според него ГЕРБ е партията на Бойко Борисов, особено през последните дни. ДПС е на Ахмед Доган, а БСП не е персонален проект, макар че напоследък Корнелия Нинова е опитала да го превърне в такъв.


"Като че ли все повече отиваме към Европа на харизматичните лидери", прогнозира Курумбашев, а за финал цитира Конфуций: "Ако искаш да служиш на хората, защо ти е необходима длъжност?"